Velkommen
Her finder du praktiske informationer og andre nyttige oplysninger, når du og dit barn er nye i Æblehaven.
I Æblehaven byder vi jer og jeres barn velkommen til en daginstitution fyldt med liv og stjerne stunder.
Vi, det pædagogiske personale, bestræber os på at give dit barn den bedste start på livet, hvor børnenes hverdag vil være fyldt med pædagogiske aktiviteter og børnenes spontane lege, som er med til at skabe relationer og fællesskaber.
I Æblehaven fokuserer vi på det gode børneliv, som på den måde giver dit barn de bedste forudsætninger for trivsel, udvikling, læring og dannelse.
Praktiske informationer
Når jeres barn starter i Æblehaven, tilbyder vi en samtale for at byde jer velkommen. Her får vi talt om jeres barns rutiner, vores hverdag og gensidige forventninger. I får også en rundvisning.
På dette møde aftaler vi, hvordan opstarten skal foregå. Det er individuelt hvor lang tid en opstart tager - dette afhænger af jeres barn, og den tid I som familie har mulighed og brug for.
For at give jeres barn den bedste start, anbefaler vi, at I afsætter omkring 14 dage til at opstarte jeres barn i Æblehaven.
- Når jeres barn starter i Æblehaven, skal I medbringe skiftetøj, sutsko og overtøj, der passer til årstiderne, da vi er ude året rundt. Af hensyn til barnets sikkerhed bedes i fjerne snore i jakker og lignende, samt undgå halstørklæder. Yderligere er det vigtigt, at barnets navn fremgår i tøjet, så det er muligt at finde igen og kende forskel på.
- Æblehaven sørger for bleer, når dit barn går i vuggestue indtil den måned jeres barn fylder 3 år. Derefter skal disse selv medbringes, hvis barnet stadig bruger ble.
- Vi fejrer gerne jeres barns fødselsdag. Aftal på stuen, hvad der eventuelt medbringes.
- Æblehaven bruger AULA som kommunikationsmiddel. Her kommunikeres der omkring hverdagens aktiviteter med mere. Det er vigtigt, at I husker at tjekke jeres barn ind og ud på AULA, samt melde fridage / ferie og sygdom.
- Hvis jeres barn bliver sløj /syg i institutionen, tager vi som personale en generel vurdering af jeres barns tilstand. Derefter vil vi kontakte jer telefonisk. Det er derfor vigtigt, at stamkortet er opdateret på AULA.
- Hvis jeres barn har brug for livsvigtig medicin, skal der forelægge en lægeerklæring samt vejledning fra lægen.
- Til de børn, der har behov for at spise morgenmad i Æblehaven, er dette muligt mellem klokken 06.30 og 07.30.
- Efter aftale med forældre tager vi individuelle hensyn til børn, hvis trosretning forbyder dem at spise bestemte fødevarer. Dette gælder også ved allergener, dog skal vi bede om en lægeerklæring, hvis dette er tilfældet.
I Høje-Taastrup Kommune er der fuld forplejning i vuggestuerne (altså for børn op til 3 år).
Hos os har vi også frokostordning for børnehavebørn. Det omfatter morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.
Der stemmes hver andet år i børnehavens forældregruppe om madordningen. I madordningen indregnet 6 ugers ferie for de køkkenansatte. I denne periode skal børnehavebørnene selv medbringer madpakker. Der meldes ud i god til hvornår der holdes ferie fra køkkenet.
Den gode madkultur kommer ikke af sig selv. Den kommer af, at man som institution vælger at bruge energi og ressourcer på børnenes mad, At ledelsen, den kostansvarlige, og medarbejderne i køkkenet prioriterer maden og måltidet.
Forskning viser, at børns forståelse for mad og måltider former sig efter det, de oplever i institutionen. De kopiere de voksnes måde at spise og tale om maden på. De lærer relationer til kammeraterne og til de voksne. Ligesom rammen omkring måltidet betyder noget for maddannelsen, styrker det fælles måltid, børnenes mad-mod, og sociale habitus.
Vores køkken overholder Fødevarestyrelsens anbefalinger indenfor normalkost til børn, samt Høje-Taastrup Kommunes ”Mad- og Måltidsprincipper for dagtilbud”. Se eventuelt mere her: Mad- og måltidsprincipper i dagtilbud.
Sund og ernæringsrigtig mad har høj prioritet i vores køkkener. Det er noget, vi er meget optaget af. Hos os spiser vi - så vidt det er muligt - efter den økologiske årstid, og prioriterer danske råvarer højt. Dette gælder også fisk. Det meste af det grønt vi spiser, er frisk grønt. Det vil sige vi har et minimalt forbrug af frosne grønsager og konserveres.
Vi er meget stolte af at kunne præstere Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke i Sølv. Det vil sige at, vores samlede råvareindkøb udgør 60-90% økologi. Der kan læses mere her:
https://altomkost.dk/maerker/oekologi/
Sukker og søde sager, fødselsdage og diverse fejringer i løbet af året. Her følger vi også Høje-Taastrups Kommunes ”Mad- og Måltidsprincipper for dagtilbud.” De findes her: Mad- og måltidsprincipper i dagtilbud.