I Høje-Taastrup Kommune er der fuld forplejning i vuggestuerne (altså for børn op til 3 år).
Hos os har vi også frokostordning for børnehavebørn. Det omfatter morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.
Der stemmes hver andet år i børnehavens forældregruppe om madordningen. I madordningen indregnet 6 ugers ferie for de køkkenansatte. I denne periode skal børnehavebørnene selv medbringer madpakker. Der meldes ud i god til hvornår der holdes ferie fra køkkenet.
Den gode madkultur kommer ikke af sig selv. Den kommer af, at man som institution vælger at bruge energi og ressourcer på børnenes mad, At ledelsen, den kostansvarlige, og medarbejderne i køkkenet prioriterer maden og måltidet.
Forskning viser, at børns forståelse for mad og måltider former sig efter det, de oplever i institutionen. De kopiere de voksnes måde at spise og tale om maden på. De lærer relationer til kammeraterne og til de voksne. Ligesom rammen omkring måltidet betyder noget for maddannelsen, styrker det fælles måltid, børnenes mad-mod, og sociale habitus.
Vores køkken overholder Fødevarestyrelsens anbefalinger indenfor normalkost til børn, samt Høje-Taastrup Kommunes ”Mad- og Måltidsprincipper for dagtilbud”. Se eventuelt mere her: https://www.htk.dk/Politik/Politikker-og-planer/Oevrige-politikker-og-strategier/Mad-og-maaltidsprincipper-i-dagtilbud
Sund og ernæringsrigtig mad har høj prioritet i vores køkkener. Det er noget, vi er meget optaget af. Hos os spiser vi - så vidt det er muligt - efter den økologiske årstid, og prioriterer danske råvarer højt. Dette gælder også fisk. Det meste af det grønt vi spiser, er frisk grønt. Det vil sige vi har et minimalt forbrug af frosne grønsager og konserveres.
Vi er meget stolte af at kunne præstere Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke i Sølv. Det vil sige at, vores samlede råvareindkøb udgør 60-90% økologi. Der kan læses mere her:
https://altomkost.dk/maerker/oekologi/
Sukker og søde sager, fødselsdage og diverse fejringer i løbet af året. Her følger vi også Høje-Taastrups Kommunes ”Mad- og Måltidsprincipper for dagtilbud.” De findes her:
https://www.htk.dk/Politik/Politikker-og-planer/Oevrige-politikker-og-strategier/Mad-og-maaltidsprincipper-i-dagtilbud